top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMamaji

Aandachtig aanwezig

We waren klaar met eten. Ik had ook al opgeruimd. Merlijn (9 jaar) zette de 40 jaar oude cd van Pippi Langkous op en ging met de Lego spelen. Ik ging op de bank zitten. De tweedehands Ipad lag er ook en die moest nog opnieuw ingesteld worden. “Hm, in dit loze moment, zou ik dat best even kunnen doen.” En ik ging aan de slag.


Al snel kwam Noah (6 jaar) bij me op schoot zitten en hield mijn vingers zachtjes vast. Even ging door me heen: “Ik ben nu met iets nuttigs bezig, laat ik het even afmaken.” Maar de greep van zijn hand was zacht en aangenaam. De Ipad ging weg. Ik zat op de bank met dat ontspannen kinderlijf op me en een spel van vingers. Merlijn ging op in zijn lego bouwwerk. De cd speelde zacht.


Een moment van totale vervulling. Wat een rijkdom!
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page