top of page
Over Mamaji*

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik bewust geobserveerd. Ik keek naar wat er om me heen gebeurde, observeerde andere mensen en mezelf. Als kind al ging ik graag buiten op onderzoek uit en begaf me daarbij op plekken waar niet veel anderen kwamen en waar ik als kind eigenlijk ook niet mocht komen. Maar ik was nieuwsgierig en niet zo geneigd een groep te moeten volgen. Het gaf me een gevoel van vrijheid, kracht en avontuur om op onderzoek uit te gaan naar bijzondere plekken. 

Dit ben ik eigenlijk altijd blijven doen. Vragen over het gedrag van mensen en waarom ze doen zoals ze doen leidden me naar de studie psychologie. Ik wilde ook graag mensen helpen. De studie psychologie bleek droger en oppervlakkiger dan ik had gehoopt. Ik verlangde naar diepgang, naar werkelijke inspiratie en magie. Deze vond ik uiteindelijk in meditatie en Dharma onderricht door spiritueel leraar Jivanjili. Dharma is een boeddhistische term en verwijst naar de mechanismen in het leven en de leer daar over. Door het beoefenen van verschillende vormen van meditatie en door verdieping in sjamanisme kan ik dieper doordringen tot het wezen van het bestaan. Dat is enorm verrijkend en verlichtend. 

* Mamaji is mijn spirituele naam. Ik ben ook bekend als Kathelijne Godefrooij. Het gaan gebruiken van de naam Mamaji is een avontuur op zichzelf. Een spirituele naam is een uitnodiging om de kwaliteiten waar de naam voor staat te leven.  

IrisValentina-Mamaji-2021-WEB-4.jpg

Voor jou

Na werk in de jeugdhulpverlening en als docent en coach op de Universiteit bij psychologie en op de Hogeschool Utrecht bij ecologische pedagogiek, wilde ik graag iets gaan doen wat me na aan het hart ligt. En dat is mensen begeleiden in meditatie, in zelf-onderzoek, in de natuur ingaan, in zichzelf uiten. Ik wil mensen graag de mogelijkheid bieden te leren en zich te ontwikkelen door zelf te onderzoeken en te ervaren.

Mijn open houding en betrokkenheid helpen bij het creëren van een veilige en warme sfeer.

Inmiddels werk ik als psycholoog bij het Integraal Gezondheidscentrum in Bilthoven, waar blijkt dat dat de meeste mensen met begeleiding helderheid en vrede kunnen ervaren in zichzelf met behulp van begeleide meditatie. Verdieping en verruiming ontstaat er altijd tijdens de bijeenkomsten die ik organiseer vanuit Onder de Acacia, tot mijn grote vreugde.

 

Het is mijn diepste wens dat mensen de betrekkelijkheid van alle concepten kunnen zien en vanuit hun hart leven. Het is mijn diepste wens dat alle levende wezens hun ware natuur mogen realiseren.

Wil je meer zicht op hoe ik naar de wereld kijk, dan kun je mijn blogs lezen. Dit is de link.

Onder de Acacia

 

Met Onder de Acacia wil ik een plek bieden om een poosje stil te zitten. Hier kun je uitrusten. Hier kun je je bezinnen. Na een lange tocht, is hier een boom die beschutting biedt voordat je weer verder trekt. Soms kun je alleen onder de boom komen zitten, soms in een groep. Samen genieten we van het uitzicht en van de boodschappen die de boom ons influistert. 

Vanuit het Christendom staat de Acacia voor overwinning op de dood en eerbied en terughoudendheid. Andere concepten die horen bij de Acaciaboom zijn: rust, bezinning, helderziendheid, eigen verantwoordelijkheid nemen en meditatie. 

Zijn met wat is

 

Eerder kon je over mijn bijeenkomsten lezen op de site van ZIJN MET WAT IS. Zijn met wat is, is nog steeds een belangrijk motto voor mij. Een leven in meditatie is zijn met wat is. Een leven zonder oordeel, 'gewoon zijn' is de sleutel naar meer rust, meer energie en meer helderheid. en dan kan het leven alleen maar lichter, rijker en fascinerender worden. Akasha van den Berg met wie ik samenwerk, gaat verder met de site 'Zijn met wat is' en ik werk nu vanuit 'Onder de Acacia'. 

Acacia sunset2.jpg
bottom of page