top of page
Birds
Reeksen en cursussen - Verdiepend en transformerend
Geboorteverhalen vertellen

Zwanger zijn en bevallen van je kind hebben veel impact op je leven. Je hebt een verhoogde gevoeligheid. Je lichaam is niet meer te negeren. Je aandacht verplaatst naar wat wezenlijk en essentieel is in het leven.  Het is daardoor vaak een periode waarin je geconfronteerd wordt met zaken die je moeilijk vindt en met zaken waar je geen controle over hebt. 

Mogelijk kijk je met gemengde gevoelens terug op deze periode in je leven. Misschien zijn er zaken nog niet tot rust gekomen in jou. Voel je onzekerheid of verdriet of boosheid aangaande de zwangerschap en geboorte? Wil je leren over jouw kwetsbaarheden en over jouw (oer!)kracht? Dan is deze reeks bijeenkomsten voor jou! Ook als er geen problemen zijn geweest, is het leerzaam en vreugdevol om je met een nieuwe perspectief te richten op het geboorteverhaal van je kind. 

Het beschrijven, vertellen en verwerken van het geboorteverhaal van je kind in een klein groepje moeders werkt inzichtgevend en helend.

Inhoud van de bijeenkomsten:

 • Introductiebijeenkomst met kennismaking en aanwijzingen voor het beschrijven en vertellen van je geboorteverhaal

 • Per bijeenkomst staat 1 verhaal centraal

 • Op een beeldende/ creatieve manier komen we steeds terug op ieder verhaal

 • We sluiten af met een blik op de lessen en op de verbanden die er zichtbaar zijn tussen de ervaringen tijdens zwangerschap en geboorte en je kind op dit moment

Zes of zeven (afhankelijk van het aantal deelnemers) bijeenkomsten

 

Locatie: Acacialaan 1 in Bilthoven.

 

Data: Moment van bijeenkomen is in overleg, omdat we met een kleine groep zullen zijn. 

 

Kosten: 130 euro

Voor wie: voor moeders die geboorte hebben gegeven. Het maakt niet uit hoe lang geleden dat is geweest. 

Stuur me een mail als je interesse hebt! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Lees hieronder wat een moeder schrijft over de bijeenkomsten Geboorteverhalen:

De serie Geboorteverhalen is waardevol geweest voor mij. De periode rond de geboorte van ons kind was, net als voor veel andere ouders, nogal intensief. Ik voel me door het werk in deze groep nu opgeluchter over gebeurtenissen van toen. Ben vrolijker en rustiger als ik terugkijk. Tot mijn eigen verbazing denk ik nu vooral aan de leuke, liefdevolle en tedere momenten, het bijzondere van die tijd. Het delen in de groep was prettig, het voelde veilig. Mamaji is erg goed in de juiste vragen stellen, wat bijvoorbeeld de schrijfopdrachten zo krachtig maakt. Ik hou van deze combinatie van delen, creatieve expressie en meditatie. Het werkt echt! De serie geboorteverhalen is een aanrader voor elke ouder die, hoe kort of lang geleden de geboorte ook was, nog iets te verwerken heeft. Als je het aangaat, succes. Ik hoop dat jullie weer net zo’n fijne groep kunnen vormen.

Rayke-Geboortefotografie-19.jpg
Iets nieuws!
Om patronen te doorbreken en nieuw gedrag te onderzoeken

Merk je soms dat je iets wel anders zou willen, maar dat het niet lukt of het er niet van komt. Merk je dat je soms vast zit in eenzelfde patroon? Heb je zin iets nieuws? Staat er nog wat op je wensenlijstje? Zijn er nog losse eindjes?

 

Deze cursus is er om je in beweging te brengen. Om licht en vrolijkheid te brengen. En om de verbinding met je naasten te verdiepen en te verbeteren. 

De begeleiding en opdrachten zijn erop gericht om je tools aan te reiken die je kunt gebruiken om bezieling, rust, plezier en actie te vinden. 

 

De basiselementen van de cursus zijn meditatie, reflectie en expressie. We oefenen meditatieroutines, maar minstens zo belangrijk zijn de opdrachten of challenges die je krijgt om in je dagelijks leven te experimenteren met nieuw gedrag. Je intuïtie is de grote leidraad hierin.

Met de impact van therapie en mindfulnesstraining, maar dan leuker en goedkoper! ;-)

 

Wat krijg je?

 • 8 bijeenkomsten (1 x in de 1 à 2 weken) 

 • 1 begeleid bosbad, dit is een meditatie in de natuur (waarbij je droog blijft!)

 • Verschillende korte audio-opnames voor begeleide meditatie

 • Gedragsexperimenten op sociaal en emotioneel en creatief vlak voor het doorbreken van gedragspatronen 

 • Feedback met aanmoediging en inspiratie als reactie op korte reflectieverslagen

 • De mogelijkheid om tussendoor vragen te stellen aan Mamaji via de mail

 • 50% korting op een individueel consult met Mamaji

 

Wat houdt deelname in?

 

 • Aanwezigheid bij de gezamenlijke bijeenkomsten

 • Oefenen met korte meditaties (5 à 10 minuten, je mag zelf verlengen!)

 • Per bijeenkomst doe je 2 opdrachten/ experimenten op sociaal en/of creatief vlak

 • Per bijeenkomst schrijf je een kort reflectieverslag van de afgelopen week

 

Als werkende moeder weet ik dat het bestaan heel druk kan zijn. Het idee is dat je wel wat tijd steekt in het bovenstaande, maar dat het zoveel mogelijk verweven is met je dagelijks bestaan. 

 

Verwachte resultaten

 

 • Plezier en ontspanning

 • Ontdekkingen

 • Verbeterde contacten

 • Groei van je intuïtief vermogen

 • Tools om patronen te doorbreken

 • Tools om vrede en plezier in jezelf te vinden

 

Thema’s

 

Perspectief - Geven - Behoeften - Wensen - Gedachten en Verhalen - Afleiding -Waarderen - (Niet) oordelen

Het is ook mogelijk om deze reeks individueel te volgen. Het wordt dan een individueel coachingstraject waarin we nog preciezer kunnen afstemmen op jouw wensen. De prijs is dan 345 euro voor acht sessies van een uur.

8 bijeenkomsten van 2 uur. 

Data: we komen in een klein groepje bijeen en spreken samen data af; dinsdagmiddag, vrijdag, zaterdag of zondag zijn de mogelijke momenten. 1x per 1 a 2 weken. 

Locatie: Acacialaan 1 in Bilthoven

 

Kosten: 160 euro

Neem contact op voor aanmelding en informatie.

Vogeltje in de regen vliegend (1).jpg
Training voor jongeren: Riding the waves

Wat?

Riding the waves is een reeks van 8 bijeenkomsten voor jongeren om beter te leren omgaan met alle uitdagingen in het leven. Dit houdt in dat we de uitdagingen onderzoeken; wat zijn die waves? We oefenen met methoden om beter zicht te krijgen op jezelf en hoe je van binnen rustig kunt blijven, je intuïtie kunt volgen en je kunt uiten. 

Surfer riding wave

Wat leer je? 

Het volgen van de training helpt om beter te kunnen slapen, minder te piekeren, beter met je emoties om te gaan, beter te leren concentreren. 

Hoe? 

We werken met verschillende meditatiemethoden; stil en in beweging, met reflectie-opdrachten en met creatieve opdrachten. 

Voor wie?

Voor jongeren vanaf 13 jaar die gespannen of onrustig zijn, die worstelen met zichzelf of met mensen om zich heen. Voor jongeren die zichzelf en het leven willen onderzoeken.

Kosten: 180 euro, inclusief werkboek en voorlichtingsbijeenkomst met de ouders.

Locatie en data worden nog bepaald.

bottom of page