top of page
Birds
Reeksen en cursussen - Verdiepend en transformerend
Geboorteverhalen

Op dit moment is mijn agenda te vol en kan ik geen bijeenkomsten plannen. Mocht je wel interesse hebben in deze mooie bijeenkomsten, laat het me dan weten. Op het moment dat er wel weer ruimte is, kan ik bijeenkomsten plannen met de geinteresseerden.

 

Zwanger zijn en bevallen van je kind hebben veel impact op je leven. Je hebt een verhoogde gevoeligheid. Je lichaam is niet meer te negeren. Je aandacht verplaatst naar wat wezenlijk en essentieel is in het leven.  Het is daardoor vaak een periode waarin je geconfronteerd wordt met zaken die je moeilijk vindt en met zaken waar je geen controle over hebt. 

Mogelijk kijk je met gemengde gevoelens terug op deze periode in je leven. Misschien zijn er zaken nog niet tot rust gekomen in jou. Voel je onzekerheid of verdriet of boosheid aangaande de zwangerschap en geboorte? Wil je leren over jouw kwetsbaarheden en over jouw (oer!)kracht? Dan is deze reeks bijeenkomsten voor jou! Ook als er geen problemen zijn geweest, is het leerzaam en vreugdevol om je met een nieuw perspectief te richten op het geboorteverhaal van je kind. 

Het beschrijven, vertellen en verwerken van het geboorteverhaal van je kind in een klein groepje moeders werkt inzichtgevend en helend.

Inhoud van de bijeenkomsten:

  • Introductiebijeenkomst met kennismaking en aanwijzingen voor het opschrijven en vertellen van je geboorteverhaal

  • Per bijeenkomst staat 1 verhaal centraal

  • Op een beeldende/ creatieve manier komen we steeds terug op ieder verhaal

  • We sluiten af met een blik op de lessen en op de verbanden die er zichtbaar zijn tussen de ervaringen tijdens zwangerschap en geboorte en je kind op dit moment

Zes bijeenkomsten van 2,5 uur.

 

Locatie: Acacialaan 1 in Bilthoven.

 

Data: Moment van bijeenkomen is in overleg, omdat we met een kleine groep zullen zijn. Ongeveer 1 keer per 2 weken.

 

Kosten: 185 euro

Voor wie: voor moeders die geboorte hebben gegeven. Het maakt niet uit hoe lang geleden dat is geweest. 

Stuur me een mail als je interesse hebt! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Lees hieronder wat een moeder schrijft over de bijeenkomsten Geboorteverhalen:

De serie Geboorteverhalen is waardevol geweest voor mij. De periode rond de geboorte van ons kind was, net als voor veel andere ouders, nogal intensief. Ik voel me door het werk in deze groep nu opgeluchter over gebeurtenissen van toen. Ben vrolijker en rustiger als ik terugkijk. Tot mijn eigen verbazing denk ik nu vooral aan de leuke, liefdevolle en tedere momenten, het bijzondere van die tijd. Het delen in de groep was prettig, het voelde veilig. Mamaji is erg goed in de juiste vragen stellen, wat bijvoorbeeld de schrijfopdrachten zo krachtig maakt. Ik hou van deze combinatie van delen, creatieve expressie en meditatie. Het werkt echt! De serie geboorteverhalen is een aanrader voor elke ouder die, hoe kort of lang geleden de geboorte ook was, nog iets te verwerken heeft. Als je het aangaat, succes. Ik hoop dat jullie weer net zo’n fijne groep kunnen vormen.

bottom of page