Meditatiebijeenkomst met online begeleiding
Terugkerende meditatiebijeenkomsten

 

Op dinsdagavonden kun je bij mij thuis mediteren en online mee mediteren. Ik werk hiervoor met het programma Zoom. Je meldt je aan bij mij en dan stuur ik je een link waardoor je bij de online bijeenkomst komt. Om 20.15 open ik het online programma. Vanaf dat tijdstip ben je ook bij mij thuis welkom op Acacialaan 1. Om 20.30 starten we met de meditatie. De kosten zijn 5 euro. 

Ik begeleid je met een lichaamsgerichte meditatie (body scan-achtig) en vervolgens een stille zitmeditatie aan de hand van een visualisatie, een verlichtende zin, een mooi verhaal, telkens iets anders. Steeds gericht op stilte en helderheid.

Erg belangrijk in deze bijzondere tijden! We eindigen om 21.30.

Zorg van tevoren voor de juiste technische middelen en voor een fijne, rustige plek waar je ongestoord kunt zitten. Het liefst met een beetje beweegruimte. 

Meditatie in het bos - bosbaden

Regelmatig begeleid ik meditaties in het bos. Bosbaden is een natuurmeditatie waarbij je met je volledige aandacht en je zintuigen wijd open in het bos aanwezig bent. Wanneer je stil en ontvankelijk in het bos bent, spreekt de natuur tot jou. Je keert terug tot jouw ware natuur. 

Hieronder staat een planning voor bosbaden op zondagochtend. Aankomst is vanaf 9.45. We starten om 10 uur en rond 11.15 ronden we af. Als je je aanmeldt, krijg je de precieze locatie. Het zal in ieder geval in het Leyense bos zijn. Af en toe ga ik ook op vrijdagavond. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan ik je berichten als ik ga. 

Kosten: 10 euro per keer. Of je koopt een strippenkaart voor 40 euro en je kan 5 keer meedoen. 

Zorg voor comfortabele kleding die warm genoeg is om in stil te zitten. Iets om op te zitten is ook fijn om mee te nemen. Dat kan al een plastic zak zijn of een klein matje of een tas met een sjaal.

Data: 

Zondag 7 juni

Zondag 21 juni

Zondag 28 juni

Zondag 12 juli

Zondag 19 juli

Verdere planning is nog niet duidelijk ivm vakantieplannen en coronamaatregelen, maar er komen er meer!

Pre- en post coronatijdperk bijeenkomsten:

Mijn manier van werken

We beoefenen in de bijeenkomsten binnen steeds verschillende stille en actieve meditatiemethoden. Actieve meditatiemethoden zoals met beweging en klank, zorgen ervoor dat je aandacht meer bij je lichaam komt en dat lichaam is altijd in het heden. Door eerst actief te zijn, komt de geest meer tot rust, waardoor het daarna makkelijker is om stil te zijn.

 

De meditaties worden deels ondersteund door muziek. We sluiten altijd af met stille meditatie.

 

Samen mediteren zorgt voor een grotere focus en overgave. Telkens is het een nieuwe reis. En telkens is daar de mogelijkheid om een nieuw perspectief in te nemen. 

De Gayatri Mantra is een mantra die een speciale plaats heeft in mijn hart. Deze hele oude mantra is een oproep tot vrede en licht voor alle levende wezens. 

Hopelijk wordt het in de toekomst ook weer mogelijk om elkaar in levende lijve binnen te ontmoeten. Als het weer mag, zullen er meditatiebijeenkomsten zijn op dinsdagavond, in de Leyen. En 1 keer in de maand op zondagochtend. 

Sunrise

© 2020 by Mamaji Kathelijne Godefrooij. Proudly created with Wix.com