Meditatiebijeenkomst op dinsdagavond
Met de mogelijkheid om online deel te nemen!
Terugkerende meditatiebijeenkomsten

 

Op dinsdagavonden begeleid ik meditatiebijeenkomsten. Je kunt in mijn ruimte meedoen en je kunt online mee mediteren. Ik werk hiervoor met het programma Zoom. Je meldt je aan bij mij en dan stuur ik je een link waardoor je bij de online bijeenkomst komt. Het is opmerkelijk en aangenaam dat samen mediteren ook via internet werkt. Er is een veld en een kader waardoor je diep in de meditatie kunt zinken.

Ik begeleid je met een lichaamsgerichte meditatie, vaak met beweging en vervolgens een stille zitmeditatie aan de hand van een visualisatie, een verlichtende zin, een mooi verhaal, telkens iets anders. Steeds gericht op stilte en helderheid. We oefenen ons in het richten van de aandacht op DAT. 

Erg belangrijk in deze bijzondere tijden! 

Zorg van tevoren voor de juiste technische middelen en voor een fijne, rustige plek waar je ongestoord kunt zitten. Het liefst met een beetje beweegruimte. 

Dag en tijd:

Dinsdagavonden van 20.30 tot 21.30. Om 20.15 open ik Zoom en vanaf die tijd ben je ook in mijn fysieke ruimte welkom. 

Locatie: 

Acacialaan 1 in Bilthoven. Dit is in de Leyen, vlakbij de Plus.

Kosten: 

Ik werk met strippenkaarten. 

10x online meedoen kost 70 euro

5x online meedoen kost 40 euro

10x live meedoen kost 100 euro

5x live meedoen kost 60 euro

Een mix van online en live is ook mogelijk. Neem contact met me op voor de mogelijkheden. 

Meditatie in het bos - bosbaden

Regelmatig begeleid ik meditaties in het bos. Bosbaden is een natuurmeditatie waarbij je met je volledige aandacht en je zintuigen wijd open in het bos aanwezig bent. Wanneer je stil en ontvankelijk in het bos bent, spreekt de natuur tot jou. Je keert terug tot jouw ware natuur. 

We verzamelen op een centrale plek. Dan lopen we samen in een begeleide, meditatieve wandeling het bos in naar een plek waar je ongeveer een half uur op jezelf bent. Je krijgt voor deze meditatie een thema mee dat je kunt gebruiken om je meditatie te verdiepen. Daarna komen we kort bij elkaar en sluiten het bosbad af. Daarna lopen we terug naar de verzamelplek.

Zorg voor comfortabele kleding die warm genoeg is om in stil te zitten. Iets om op te zitten is ook fijn om mee te nemen. Dat kan al een plastic zak zijn of een klein matje of een tas met een sjaal.

Data: 

Vrijdagen van  9 - 10 uur.  

Af en toe op een andere dag. Laat het me weten als je interesse hebt.

Locatie: 

In het Leyense Bos in Bilthoven. Als je je aanmeldt, krijg je de precieze locatie.

 

Kosten:

10 euro per keer. Bij voorkeur koop je een strippenkaart van 5 of 10 strippen. Vaker deelnemen zorgt voor verdieping en verrijking van je ervaringen. De strippen zijn ook in te zetten voor mijn andere activiteiten.

Typhoon en Beethoven spreken over bosbaden in de zomergasten-aflevering van 19 juli in het eerste fragment over Copying Beethoven. 

Pre- en post coronatijdperk bijeenkomsten:

Mijn manier van werken

We beoefenen in de bijeenkomsten binnen steeds verschillende stille en actieve meditatiemethoden. Actieve meditatiemethoden zoals met beweging en klank, zorgen ervoor dat je aandacht meer bij je lichaam komt en dat lichaam is altijd in het heden. Door eerst actief te zijn, komt de geest meer tot rust, waardoor het daarna makkelijker is om stil te zijn.

 

De meditaties worden deels ondersteund door muziek. We sluiten altijd af met stille meditatie.

 

Samen mediteren zorgt voor een grotere focus en overgave. Telkens is het een nieuwe reis. En telkens is daar de mogelijkheid om een nieuw perspectief in te nemen. 

De Gayatri Mantra is een mantra die een speciale plaats heeft in mijn hart. Deze hele oude mantra is een oproep tot vrede en licht voor alle levende wezens. 

Hopelijk wordt het in de toekomst ook weer mogelijk om elkaar in levende lijve binnen te ontmoeten. Als het weer mag, zullen er meditatiebijeenkomsten zijn op dinsdagavond, in de Leyen. En 1 keer in de maand op zondagochtend. 

Sunrise