Terugkerende meditatiebijeenkomsten

Meditatiebijeenkomst op dinsdagavond


Met de mogelijkheid om online deel te nemen!

Op dinsdagavonden begeleid ik meditatiebijeenkomsten. Je kunt in mijn woonkamer meedoen en je kunt online mee mediteren. Ik werk hiervoor met het programma Zoom. Je meldt je aan bij mij en dan stuur ik je een link waardoor je bij de online bijeenkomst komt. Het is opmerkelijk en aangenaam dat samen mediteren ook via internet werkt. Er is een veld en een kader waardoor je diep in de meditatie kunt zinken.

Ik begeleid je met een lichaamsgerichte meditatie, vaak met beweging en vervolgens een stille zitmeditatie aan de hand van een visualisatie, een verlichtende zin, een mooi verhaal, telkens iets anders. Steeds gericht op stilte en helderheid. We oefenen ons in het richten van de aandacht op DAT. 

Erg belangrijk in deze bijzondere tijden! 

Verder naar onderen op deze pagina lees je twee testimonials.

Op de pagina MEDITATIE lees je meer over mijn visie op meditatie. 

Zorg van tevoren voor de juiste technische middelen en voor een fijne, rustige plek waar je ongestoord kunt zitten. Het liefst met een beetje beweegruimte. 

Dag en tijd:

Dinsdagavonden van 20.30 tot 21.30. Om 20.15 open ik Zoom en vanaf die tijd ben je ook in mijn fysieke ruimte welkom. 

Locatie: 

Acacialaan 1 in Bilthoven. Dit is in de Leyen, vlakbij de Plus.

Kosten: 

Ik werk met strippenkaarten. 

10x online meedoen kost 75 euro

5x online meedoen kost 40 euro

10x live meedoen kost 100 euro

5x live meedoen kost 60 euro

Een mix van online en live is ook mogelijk. Neem contact met me op voor de mogelijkheden. 

 

Testimonials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meditatie in het bos - bosbaden

Regelmatig begeleid ik meditaties in het bos. Bosbaden is een natuurmeditatie waarbij je met je volledige aandacht en je zintuigen wijd open in het bos aanwezig bent. Wanneer je stil en ontvankelijk in het bos bent, spreekt de natuur tot jou. Je keert terug tot jouw ware natuur. 

We verzamelen op een centrale plek. Dan lopen we samen in een begeleide, meditatieve wandeling het bos in naar een plek waar je ongeveer een half uur op jezelf bent. Je krijgt voor deze meditatie een thema mee dat je kunt gebruiken om je meditatie te verdiepen. Daarna komen we kort bij elkaar en sluiten het bosbad af. Daarna lopen we terug naar de verzamelplek. Hieronder lees je twee testimonials over bosbaden.

Zorg voor comfortabele kleding die warm genoeg is om in stil te zitten. Iets om op te zitten is ook fijn om mee te nemen. Dat kan al een plastic zak zijn of een klein matje of een tas met een sjaal.

Data: 

Vrijdagen van  9 - 10 uur.  

Af en toe op een andere dag. Laat het me weten als je interesse hebt.

EXTRA: Paasbosbaden op zaterdag 16 april. Van 10.30 tot 12 uur.

Locatie: 

In het Leyense Bos in Bilthoven. Als je je aanmeldt, krijg je de precieze locatie.

 

Kosten:

10 euro per keer. Bij voorkeur koop je een strippenkaart van 5 of 10 strippen. Vaker deelnemen zorgt voor verdieping en verrijking van je ervaringen. De strippen zijn ook in te zetten voor mijn andere activiteiten.

Typhoon en Beethoven spreken over bosbaden in de zomergasten-aflevering van 19 juli 2020 in het eerste fragment over Copying Beethoven. 

Testimonial

"Al een paar jaar kom ik naar Mamaji’s meditatie bijeenkomsten. Haar zachte en positief ingestelde persoonlijkheid voelt erg prettig. Ik voel me er direct thuis. De meditaties zijn niet dogmatisch, maar juist onderzoekend en open. Mamaji benadert het leven met nieuwsgierigheid en dat is inspirerend. Wat ik vooral heb meegekregen is het simpele, maar doeltreffende ‘zijn met wat is’. De bijeenkomsten zorgen voor meer verzachting en verwondering in mijn leven. Door te oefenen met gewaarzijn, ervaar ik meer rust. Naast de meditatie bijeenkomsten heb ik een Sjamanistische reis mogen maken met Mamaji. Dit was een bijzondere ervaring. De symbolen die ik hieruit heb meegekregen begeleiden me nog altijd in mijn levenspad."

"Ik heb als psychotherapeut mindfulness groepen gegeven. Sinds ik in aanraking kwam met mindfulness in 2009 heb ik de oefeningen ook veel voor mijzelf gedaan; soms ook  een stilte middag of dag. Ik merkte door de jaren heen dat er een soort proces/verdieping plaatsvond die ik als heel waardevol ervoer.  Ik was op zoek naar een meditatiegroep die geleid werd door iemand die meer meditietatie-ervaring heeft dan ik, vanuit traditionele meditatie stromingen. 

Mamaji biedt mij zo'n groep. De meditatieavonden hebben telkens een andere inhoud, vanuit verschillende tradities, Dharma, Sjamanisme, Zen. Er wordt gezeten, bewogen en gezongen. Er zijn meditaties binnen of buiten in het bos. Wat ik heel prettig vind is dat, in mijn beleving, Mamaji's benadering  zowel spiritueel, relativerend, als heel aards en warm menselijk is. Prima voor mijn proces, waar ik nog steeds niets van begrijp. Maar dat is zoals het is. ;-)"

"Bijna iedere week ga ik met Mamaji het Bilthovense bos is. Het moment in de week en de routine zijn steeds gelijk. Maar toch is het iedere week anders. Door verschillende oefeningen laat Mamaji me ervaren hoe het is om verbonden te zijn met de natuur om ons heen. We gaan daarna een half uurtje stil zitten. Het is iedere keer weer zo bijzonder om de spiegel van de natuur te ervaren in wat speelt in mijn leven. En als ze ons bij elkaar getrommeld heeft en we nog even napraten over onze ervaringen, weet zij dit inzicht scherper te duiden. Het is steeds weer een hele fijne manier om ontspannen én met nieuwe inzichten het weekend te starten."

Sunrise