top of page
Terugkerende meditatiebijeenkomsten

Meditatiebijeenkomst op dinsdagavond

Op dinsdagavonden begeleid ik meditatiebijeenkomsten. Een wekelijks bad in stilte, ruimte, wijsheid. Met een ervaring van vrede, lichtheid en helderheid als gevolg, of niet ... Het gaat juist om leren zonder verwachting te zijn, zonder oordeel, gewoon te zijn ... Ik bied verschillende meditaties aan die telkens een andere weg bieden voor zelfonderzoek en stil zijn.

Aandacht voor de adem en voor het lichaam zijn terugkerende elementen. Soms wordt de meditatie ondersteund door muziek. Daarnaast zijn er meditaties met klank, dans, visualisatie, mantra, sjamanistisch reizen, een jappa (verlichtende zin) of gewoon stil zitten.

Verder naar onderen op deze pagina lees je twee testimonials.

Op de pagina MEDITATIE lees je meer over mijn visie op meditatie. 

Dag en tijd:

Dinsdagavonden. Inloop vanaf 19.45. We starten om 20.00 tot ongeveer 21.15 uur.

Locatie: 

Acacialaan 1 in Bilthoven. Dit is in de Leyen, vlakbij de Plus.

Kosten: 

Ik werk met strippenkaarten. De strippen van deze kaart zijn ook te gebruiken voor het bosbaden.

10x meedoen kost 100 euro

5x meedoen kost 60 euro

Neem contact met me op voor de mogelijkheden. 

Testimonials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meditatie in het bos - bosbaden

Regelmatig begeleid ik meditaties in het bos. Bosbaden is een natuurmeditatie waarbij je met je volledige aandacht en je zintuigen wijd open in het bos aanwezig bent. Wanneer je stil en ontvankelijk in het bos bent, spreekt de natuur tot jou. Je keert terug tot jouw ware natuur. 

We verzamelen op een centrale plek. Dan lopen we samen in een begeleide, meditatieve wandeling het bos in naar een plek waar je ongeveer een half uur op jezelf bent. Je krijgt voor deze meditatie een thema mee dat je kunt gebruiken om je meditatie te verdiepen. Daarna komen we kort bij elkaar en sluiten het bosbad af. Vervolgens lopen we terug naar de verzamelplek. Hieronder lees je een testimonial over bosbaden.

Zorg voor comfortabele kleding die warm genoeg is om in stil te zitten. Ik heb isolerende buitenzitmatjes om op te zitten, maar als je zelf iets mee wil nemen is dat ook goed.

Data: 

Op dit moment heb ik tijdelijk geen bosbaden gepland. Ik heb tijd en aandacht nodig voor de opleiding cranio-sacraaltherapie die ik ben gestart.

Heb je interesse in bosbaden, laat het me dan weten. Ik heb een lijstje met meerdere geinteresseerden en zal tzt weer een of meerdere bijeenkomsten plannen.

Locatie: 

In het Leyense Bos in Bilthoven. Als je je aanmeldt, krijg je de precieze locatie.

 

Kosten:

10 euro per keer op vrijdagen.

15 euro per keer op weekenddagen.

Typhoon en Beethoven spreken over bosbaden in de zomergasten-aflevering van 19 juli 2020 in het eerste fragment over Copying Beethoven. 

Testimonial

"Al een paar jaar kom ik naar Mamaji’s meditatie bijeenkomsten. Haar zachte en positief ingestelde persoonlijkheid voelt erg prettig. Ik voel me er direct thuis. De meditaties zijn niet dogmatisch, maar juist onderzoekend en open. Mamaji benadert het leven met nieuwsgierigheid en dat is inspirerend. Wat ik vooral heb meegekregen is het simpele, maar doeltreffende ‘zijn met wat is’. De bijeenkomsten zorgen voor meer verzachting en verwondering in mijn leven. Door te oefenen met gewaarzijn, ervaar ik meer rust. Naast de meditatie bijeenkomsten heb ik een Sjamanistische reis mogen maken met Mamaji. Dit was een bijzondere ervaring. De symbolen die ik hieruit heb meegekregen begeleiden me nog altijd in mijn levenspad."

"Ik heb als psychotherapeut mindfulness groepen gegeven. Sinds ik in aanraking kwam met mindfulness in 2009 heb ik de oefeningen ook veel voor mijzelf gedaan; soms ook  een stilte middag of dag. Ik merkte door de jaren heen dat er een soort proces/verdieping plaatsvond die ik als heel waardevol ervoer.  Ik was op zoek naar een meditatiegroep die geleid werd door iemand die meer meditietatie-ervaring heeft dan ik, vanuit traditionele meditatie stromingen. 

Mamaji biedt mij zo'n groep. De meditatieavonden hebben telkens een andere inhoud, vanuit verschillende tradities, Dharma, Sjamanisme, Zen. Er wordt gezeten, bewogen en gezongen. Er zijn meditaties binnen of buiten in het bos. Wat ik heel prettig vind is dat, in mijn beleving, Mamaji's benadering  zowel spiritueel, relativerend, als heel aards en warm menselijk is. Prima voor mijn proces, waar ik nog steeds niets van begrijp. Maar dat is zoals het is. ;-)"

"Bijna iedere week ga ik met Mamaji het Bilthovense bos is. Het moment in de week en de routine zijn steeds gelijk. Maar toch is het iedere week anders. Door verschillende oefeningen laat Mamaji me ervaren hoe het is om verbonden te zijn met de natuur om ons heen. We gaan daarna een half uurtje stil zitten. Het is iedere keer weer zo bijzonder om de spiegel van de natuur te ervaren in wat speelt in mijn leven. En als ze ons bij elkaar getrommeld heeft en we nog even napraten over onze ervaringen, weet zij dit inzicht scherper te duiden. Het is steeds weer een hele fijne manier om ontspannen én met nieuwe inzichten het weekend te starten."

Sunrise
bottom of page