top of page
bomen

Retraites / Intensives

De retraites die ik organiseer bieden je de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief waar te nemen. In een retraite neem je een stapje uit je dagelijkse leven om je gewoontepatronen te doorzien en je ware natuur te herkennen. Thuis te zijn.

Net als bij de andere bijeenkomsten, ben ik geinspireerd door wijsheidstradities uit verschillende windrichtingen. Meditatie, aandacht voor het lichaam, de natuur, sjamanistische elementen en oosterse wijsheid komen telkens terug. Je eigen onderzoek van (het) leven is steeds het uitgangspunt. Dit wordt als openend, leerzaam, verlichtend, rijk en ook intens ervaren.

Weekendretraite: Zomer - Zijn wie je bent

21 juni - 23 juni 2024 op Sacha Kripa in Rossum (Ov)

De natuur loopt in deze periode steeds meer uit en komt meer en meer tot bloei en volle wasdom. Alles laat zich zien. Alles in het volle licht. Door allerlei gedachten en oordelen vinden wij mensen het vaak moeilijk om 'gewoon te zijn' en ons te laten zien en horen. We laten ons veel gelegen liggen aan wat anderen van ons zouden kunnen denken. In wezen is er niets te oordelen over wie we zijn; we hebben allemaal onze eigen unieke uitingsvorm in het moment. We doen in het moment waar we toe in staat zijn op dat moment ... anders hadden we het wel anders gedaan.

Tijdens deze retraite stellen we ons open voor de uniciteit en individualiteit van elk wezen en onderzoeken we hoe wij ons uiten, ieder op zijn/ haar unieke manier. We werken met meditatie, creatieve opdrachten en de natuur.

We verblijven in een ashram, waar een prachtige meditatieruimte is, een grote tuin met vijver, bos, vuurplaats en medicijnwiel. De plek is een krachtplek die direct uitnodigt tot bewustwording van de essentie. De locatie is gelegen in een natuurgebied vlakbij Enschede.

Deelname aan het weekend geeft je de mogelijkheid om andere bewustzijnslagen te verkennen, dieper in het leven te duiken en te ontspannen.

Er zal ook ruimte zijn voor 'niets', wat lezen, tekenen, liggen, in de tuin zitten, in het bos wandelen en zwemmen in het nabij gelegen ven.

Voor wie?:

Voel je een sprankje bij deze woorden en beelden, dan is dit een goede plek voor je! Het is voor mensen die innnerlijke rust en lichtheid willen ervaren, het leven willen onderzoeken, meer ontspanning willen, minder stress, minder denken, meer leven!

Wanneer: Aankomst tussen 19.00 en 19.45.

Start vrijdag 21 juni 2024 om 20.15

Einde zondag 23 juni 2024 om 16 uur

(Je mag eerder in de middag arriveren, dan ben je een poosje op jezelf, totdat de algemene ontvangst is)

Locatie:  Sacha Kripaeen ashram nabij Oldenzaal

Er zijn op deze locatie fijne slaapkamers waar twee of drie mensen kunnen verblijven.

Er is een caravan en een pipo wagen voor 1 persoon. Anderen die alleen willen slapen kunnen ook een kamer boeken bij de B&B op een paar minuten loopafstand van Sacha Kripa. Je krijgt dan korting op de prijs.

Kosten: 300 euro inclusief

2 overnachtingen en eten. De keuken is vegetarisch, vers, gezond en lekker!

Vervoer: laat het me weten of ik kan helpen met de organisatie van een carpool of je op kan halen van station Oldenzaal.

Aanmelding: Stuur me een berichtje als je je aan wil melden of meer informatie wil; mamajigodefrooij@gmail.com

 

Zie ook Contact.

Vind je het spannend of vraag je je af wat je te wachten staat, schroom niet te mailen of bellen!

04.JPG
Meditatieruimte Sacha Kripa.jpg
Testimonials

'Ik voelde me erg welkom en ik vond je nuchtere en gegronde energie erg fijn."

 

"MamaJi is een warme, krachtige begeleidster die op een toegankelijke en heldere manier het weekend leidt. Ze wijst je, mede door de goed gekozen oefeningen, met humor en wijsheid naar jeZelf en je innerlijk weten. Een heerlijke en verlichtende manier om het weekend door te brengen!"

"In de lente retraite heb ik dieper contact met de Aarde gevoeld dan ooit tevoren. In het medicijnwiel vond ik mijn plaats en ontdekte ik dat ik ben waar ik wil zijn. Daardoor is er grotere rust in mijzelf gekomen en is duidelijker geworden wat te doen en vooral te laten. Ik ben het "werk" van Mamaji nog meer gaan waarderen. O, ja het samen zingen was wonderschoon en de plek is prachtig, het eten lekker en het is zo fijn om gewoon wat te kunnen zitten en tekenen."

 

"Op retraite met Mamaji - being with dying
Speels op onderzoek gaan in een groot spiritueel thema. Dat betekent met Mamaji op retraite gaan voor mij! Mamaji is heel helder in wat ze zegt en heeft veel voelsprieten die ze aanwendt om ons als deelnemers met grote aandacht te begeleiden. Ze is er voor je als dat nodig is. Het ‘dansen met de dood’ op muziek maakte veel in mij los. Met
woorden was dat niet gelukt. Het was een bevrijdende ervaring. De verzorging is ook op en top: heerlijk en gezond eten en een fijn huis om in te verblijven. Als ik weer op onderzoek wil gaan, dan is Mamaji zeker weer mijn gids!"

"En weer was daar een retraite over een boeiend onderwerp op een prachtige verstilde plek en onder de bezielende leiding van Mamaji. (En lekker vegetarisch eten)!

En nee, bijeenkomsten met als onderwerp Sterven en Leven hoeven niet zwaar te zijn.

 Op haast speelse wijze leidt Mamaji ons naar stil staan, stil Zijn, reflecteren, bewustwording. Niets is vreemd, alles kan gedaan en gedeeld worden. En wat boeiend die verscheidenheid die zichtbaar wordt. Kortom een dynamisch voedend weekend! Heel veel dank Mamaji!"

 

"Onlangs heb ik voor het eerst deelgenomen aan de nazomerretraite georganiseerd door Mamaji. Tijdens dit weekend kon ik echt stilstaan bij hoe ik mij voel. Letterlijk waren we regelmatig stil door middel van de begeleide meditaties van Mamaji. Zij is zeer ervaren hierin en zij wist iedere deelnemer op haar gemak te stellen. Het was ontzettend fijn hoe het weekend was georganiseerd wat betreft slapen, eten en de activiteiten/meditaties. Alles ging op een ongedwongen tempo, met gezamelijke meditaties en een prachtig Peruaans offer ritueel. Er waren ook momenten om je even zelfstandig terug te trekken, een wandeling te maken of te zwemmen in het bosmeer.  Het was een zeer bijzondere ervaring met deelnemers die elkaar niet kenden. Waardevol om mee te maken. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar bezinning en ontspanning."

"De retraite van Mamaji was voor mij een hele fijne kennismaking met verschillende vormen van mediteren en bewust aanwezig zijn. Ik vond de opbouw en afwisseling in het programma heel prettig, met zowel voldoende ruimte om alleen te zijn als in de groep. De activiteiten varieerden van zittende meditatie en visualisatie, wandelen, dansen, zingen en ervaringen delen met elkaar. En dit alles op een prachtige locatie in de Overijsselse natuur. Mamaji is heel open en kijkt continue wat passend is voor het moment en de behoefte van de groep. Het is een ervaring die ik iedereen gun die behoefte heeft aan betrokken en ervaren begeleiding bij het verdiepen in jezelf."

"Wat een prachtige Lente Retraite!

Met warmte, en heerlijke soep met brood, verwelkomt Mamaji ons op de krachtplek Sacha Kripa!

Negen individuen ontmoeten elkaar op die avond om samen een retraite te starten. Op zondag neemt een samen-gegroeide groep afscheid van elkaar.

In zo'n korte tijdspanne is er eenheid ontstaan! Wow!

Mamaji biedt ruimte voor lichtheid en speelsheid en niet te vergeten veiligheid om in jezelf en met anderen te verdiepen in een afwisseling van stilte en activiteiten.

Dankjewel Mamaji dat je dit aanbiedt, het heeft mij zo goed gedaan!"

"Hallo Mamaji! Terugblik op de lente retraite. Ik heb genoten van de plek, van de andere deelnemers en van jou. De wijze waarop je het programma hebt ingedeeld en hebt aangeboden verdienen echt een compliment: chapeau. Het heeft mij geholpen om meer zicht te krijgen op wat mijn binnenwereld echt belangrijk vindt. Dank daarvoor. En het zou me niet verbazen als we elkaar nog eens terug ontmoeten."

 

"Ik heb de herfstretraite met Mamaji als een warm bad en een groot cadeau voor mezelf ervaren. De prachtige plek in de natuur, het liefdevol en respectvol samen zijn met onbekenden, de fijne open sfeer, de verdieping in mijn eigen essentie… Het was een verademing!"

"De herfst retraite met Mamaji was super. Met een groep van negen mensen brachten we een weekend door op het prachtige Sacha Kripa, waar Mamaji ons begeleidde in Qi Jong, meditatie, shamaans reizen, bosbaden en meer, met als thema de herfst en westen van het medicijnwiel. Veel geleerd, veel kunnen loslaten. Mamaji heeft diepe kennis en een mooie, fijne begeleidingstijl: duidelijk, zacht en ook met humor. Een dikke tien!"

Medicijnwiel - Walk the beauty way
P1010827.JPG

Ik gebruik het medicijnwiel graag als kapstok of plattegrond voor bijeenkomsten. Het medicijnwiel is het levenswiel van de Noord Amerikaanse indianen. Het is een cirkel (eenheid, heelheid) verdeeld in vier vlakken die de vier windrichtingen representeren en de daarbij horende fasen in het leven en elementen en kwaliteiten. Daarnaast zijn daar moeder Aarde, vader Hemel en het Hart, de essentie in alles. Mijn ervaring is dat het medicijnwiel een poort kan zijn naar stilte, dieper inzicht, heldere beslissingen en steviger in het leven staan. Daarnaast brengt het medicijnwiel ons in contact met de natuur. De natuur toont ons 'gewoon zijn' en geeft ons lessen en tekens die ons richting geven aan 'the beauty way', zoals de indianen het noemen. The beauty way is ons authentieke levenspad, gestuurd door ons hart, in samenhang met alles wat is.

De sjamanistische insteek biedt een ander perspectief dan onze analytische mind biedt. Dit zorgt voor verrassende inzichten, energetische verschuivingen, speelsheid en magie. Het leidt tot een gevoel van onderdeel zijn van (of een zijn met) een groter (groots!) geheel.

Filmpje over een onderzoek aan de hand van het medicijnwiel. Klik hier.

bottom of page