top of page
bomen

Retraites / Intensives

De retraites die ik organiseer bieden je de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief waar te nemen. In een retraite neem je een stapje uit je dagelijkse leven om je gewoontepatronen te doorzien en je ware natuur te herkennen. Thuis te zijn.

Net als bij de andere bijeenkomsten, ben ik geinspireerd door wijsheidstradities uit verschillende windrichtingen. Meditatie, aandacht voor het lichaam, de natuur, sjamanistische elementen en oosterse wijsheid komen telkens terug. Je eigen onderzoek van (het) leven is steeds het uitgangspunt. Dit wordt als openend, leerzaam, verlichtend, rijk en ook intens ervaren.

Informatie over de retraites in 2023 is hier binnenkort te lezen. De locatie zal hetzelfde zijn.

Weekendretraite: Cirkel van het Leven; HERFST
4 - 6 november 2022 op Sacha Kripa in Rossum

Deze retraite is volgeboekt. Als je wil kun je op de reservelijst, mocht er last minute toch iemand afvallen.

Als je geinteresseerd bent in de retraites / bijeenkomsten die ik organiseer, dan kan je me dat laten weten, dan zet ik je op de mailinglijst. Alle bijeenkomsten zijn gericht op helder zijn, lichter worden, ruimte vinden. De natuur, meditatie, bewegen zijn altijd onderdeel van wat we doen.

In de herfst wordt ons het proces van loslaten, afsterven, transformeren het duidelijkst getoond in de natuur. Ondertussen is dit de voedingsbodem voor nieuw leven. En is met uitzoomen zichtbaar dat het geheel niet sterft. Herfst of sterven vormen een deel van de cirkel, van de gehele cyclus van het bestaan. Sterven is niet iets wat 1 keer gebeurt. Het is continu aanwezig, in de constante verandering die leven heet.

In de retraite onderzoeken we 'zijn met sterfelijkheid'. We laten ons spiegelen door de natuur en inspireren door verschillende wijsheidstradities. Binnen de Indiase vedische traditie wordt gesproken over de grote dood. Dat is het sterven aan alle concepten om daarna vrij te zijn (wat ook weer een concept is ;-). Tibetaanse boeddhisten hebben verschillende geleide meditaties over dood en sterven om dieper te onderzoeken wat dood en leven is. Binnen de natuurgodsdiensten en sjamanisme wordt gezegd dat eind oktober, begin november de tijd is dat de sluiers naar gene zijde/ met andere lagen van bewustzijn het dunst zijn.

Eigenlijk gaat het over leven.

Deze retraite heeft niet de insteek je te vertellen hoe het zit, maar om je uit te nodigen sterven te onderzoeken en daarmee dus ook leven te onderzoeken. En zo ten volle en vrij te kunnen leven! Dit aan de hand van meditaties, in de natuur zijn en sjamanistisch geinspireerde oefeningen.

We verblijven in een ashram, waar een prachtige meditatieruimte is, een grote tuin met vijver, bos, vuurplaats en medicijnwiel. De plek is een krachtplek die direct uitnodigt tot bewustwording van de essentie. De locatie is gelegen in een natuurgebied vlakbij Enschede.

Deelname aan het weekend geeft je de mogelijkheid om andere bewustzijnslagen te verkennen, dieper in het leven te duiken en te ontspannen.

Er zal ook ruimte zijn voor 'niets', wat lezen, tekenen, liggen, in de tuin zitten of in het bos wandelen.

Voor wie?:

Voel je een sprankje bij deze woorden en beelden, dan is dit een goede plek voor je! Het is voor mensen die innnerlijke rust en lichtheid willen ervaren, het leven willen onderzoeken, meer ontspanning willen, minder stress, minder denken, meer leven!

 

Openheid en nieuwsgierigheid is wat je nodig hebt. De meditaties en intensives die ik geef zijn zowel voor open en nieuwsgierige beginners, als voor mensen die al meer met meditatie hebben gedaan (kijk ook naar de testimonial hier van een mindfulness trainer). Je wordt gefaciliteerd in je eigen onderzoek en dat onderzoek is oneindig.

Wanneer: Aankomst tussen 19.00 en 19.45.

Start vrijdag 4 november 2022 om 20.15

Einde zondag 6 november 2022 om 16 uur

Locatie:  Sacha Kripaeen ashram nabij Oldenzaal

Er zijn op deze locatie fijne slaapkamers waar twee of drie mensen kunnen verblijven.

Er is een caravan voor 1 persoon. Anderen die alleen willen slapen kunnen ook een kamer boeken bij de B&B op een paar minuten loopafstand van Sacha Kripa. Je krijgt dan korting op de prijs.

Kosten: 275 euro inclusief

2 overnachtingen en eten. De keuken is vegetarisch, vers, gezond en lekker!

Vervoer: laat het me weten of ik kan helpen met de organisatie van een carpool of je op kan halen van station Oldenzaal.

Aanmelding: Stuur me een berichtje als je je aan wil melden of meer informatie wil; mamajigodefrooij@gmail.com

 

Zie ook Contact.

Vind je het spannend of vraag je je af wat je te wachten staat, schroom niet te mailen of bellen!

04.JPG
Meditatieruimte Sacha Kripa.jpg
Testimonials

"Onlangs heb ik voor het eerst deelgenomen aan de nazomerretraite georganiseerd door Mamaji. Tijdens dit weekend kon ik echt stilstaan bij hoe ik mij voel. Letterlijk waren we regelmatig stil door middel van de begeleide meditaties van Mamaji. Zij is zeer ervaren hierin en zij wist iedere deelnemer op haar gemak te stellen. Het was ontzettend fijn hoe het weekend was georganiseerd wat betreft slapen, eten en de activiteiten/meditaties. Alles ging op een ongedwongen tempo, met gezamelijke meditaties en een prachtig Peruaans offer ritueel. Er waren ook momenten om je even zelfstandig terug te trekken, een wandeling te maken of te zwemmen in het bosmeer.  Het was een zeer bijzondere ervaring met deelnemers die elkaar niet kenden. Waardevol om mee te maken. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar bezinning en ontspanning."

"De retraite van Mamaji was voor mij een hele fijne kennismaking met verschillende vormen van mediteren en bewust aanwezig zijn. Ik vond de opbouw en afwisseling in het programma heel prettig, met zowel voldoende ruimte om alleen te zijn als in de groep. De activiteiten varieerden van zittende meditatie en visualisatie, wandelen, dansen, zingen en ervaringen delen met elkaar. En dit alles op een prachtige locatie in de Overijsselse natuur. Mamaji is heel open en kijkt continue wat passend is voor het moment en de behoefte van de groep. Het is een ervaring die ik iedereen gun die behoefte heeft aan betrokken en ervaren begeleiding bij het verdiepen in jezelf."

"Wat een prachtige Lente Retraite!

Met warmte, en heerlijke soep met brood, verwelkomt Mamaji ons op de krachtplek Sacha Kripa!

Negen individuen ontmoeten elkaar op die avond om samen een retraite te starten. Op zondag neemt een samen-gegroeide groep afscheid van elkaar.

In zo'n korte tijdspanne is er eenheid ontstaan! Wow!

Mamaji biedt ruimte voor lichtheid en speelsheid en niet te vergeten veiligheid om in jezelf en met anderen te verdiepen in een afwisseling van stilte en activiteiten.

Dankjewel Mamaji dat je dit aanbiedt, het heeft mij zo goed gedaan!"

"Hallo Mamaji! Terugblik op de lente retraite. Ik heb genoten van de plek, van de andere deelnemers en van jou. De wijze waarop je het programma hebt ingedeeld en hebt aangeboden verdienen echt een compliment: chapeau. Het heeft mij geholpen om meer zicht te krijgen op wat mijn binnenwereld echt belangrijk vindt. Dank daarvoor. En het zou me niet verbazen als we elkaar nog eens terug ontmoeten."

 

"Ik heb de herfstretraite met Mamaji en Natasja als een warm bad en een groot cadeau voor mezelf ervaren. De prachtige plek in de natuur, het liefdevol en respectvol samen zijn met onbekenden, de fijne open sfeer, de verdieping in mijn eigen essentie… Het was een verademing!"

"De herfst retraite met Mamaji was super. Met een groep van negen mensen brachten we een weekend door op het prachtige Sacha Kripa, waar Mamaji ons begeleidde in Qi Jong, meditatie, shamaans reizen, bosbaden en meer, met als thema de herfst en westen van het medicijnwiel. Veel geleerd, veel kunnen loslaten. Mamaji heeft diepe kennis en een mooie, fijne begeleidingstijl: duidelijk, zacht en ook met humor. Een dikke tien!"

Andere thema's:

Planning volgt ....

Reis door het medicijnwiel

Stilte retraite

Voorbij oordelen

Zomer: Expressie

 

Medicijnwiel - Walk the beauty way
P1010827.JPG

Ik gebruik het medicijnwiel graag als kapstok of plattegrond voor bijeenkomsten. Het medicijnwiel is het levenswiel van de Noord Amerikaanse indianen. Het is een cirkel (eenheid, heelheid) verdeeld in vier vlakken die de vier windrichtingen representeren en de daarbij horende fasen in het leven en elementen en kwaliteiten. Daarnaast zijn daar moeder Aarde, vader Hemel en het Hart, de essentie in alles. Mijn ervaring is dat het medicijnwiel een poort kan zijn naar stilte, dieper inzicht, heldere beslissingen en steviger in het leven staan. Daarnaast brengt het medicijnwiel ons in contact met de natuur. De natuur toont ons 'gewoon zijn' en geeft ons lessen en tekens die ons richting geven aan 'the beauty way', zoals de indianen het noemen. The beauty way is ons authentieke levenspad, gestuurd door ons hart, in samenhang met alles wat is.

De sjamanistische insteek biedt een ander perspectief dan onze analytische mind biedt. Dit zorgt voor verrassende inzichten, energetische verschuivingen, speelsheid en magie. Het leidt tot een gevoel van onderdeel zijn van (of een zijn met) een groter (groots!) geheel.

bottom of page