bomen

Retraites / Intensives

De retraites die ik organiseer bieden je de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief waar te nemen. In een retraite neem je een stapje uit je dagelijkse leven om je gewoontepatronen te doorzien en je ware natuur te herkennen. Thuis te zijn.

Net als bij de andere bijeenkomsten, ben ik geinspireerd door wijsheidstradities uit verschillende windrichtingen. Meditatie, aandacht voor het lichaam, de natuur, sjamanistische elementen en oosterse wijsheid komen telkens terug. Je eigen onderzoek van (het) leven is steeds het uitgangspunt. Dit wordt als openend, leerzaam, verlichtend, rijk en ook intens ervaren.

Nazomer weekendretreat: Ontvangen en Geven
Met despacho, een Peruaans offerritueel voor het manifesteren van wensen

De natuur neemt ons mee in de cyclus van het bestaan. In de zomer staat de natuur in bloei; volle expressie en overvloed. Daarna de herfst. De bomen laten hun vruchten vallen en de aarde ontvangt deze om weer een nieuwe cyclus te starten. De natuur laat geven en ontvangen zien. Wij mensen zijn hier onderdeel van. In bewustzijn kunnen wij dit zien en leren om op een natuurlijk manier te zijn. Gewoon te zijn.

Deze retraite staat in het teken van ontvangen en geven. Wat nemen wij waar als wij kijken vanuit dat kader? Kunnen wij (alles!) open ontvangen? En wat doet dat met ons? Wat geven wij en wat hebben wij te geven? Zonder de oordelen die dikwijls opkomen! We ademen in en ademen uit en onderzoeken geven en ontvangen in meditatie, in de natuur, aan de hand van opdrachten.

 

Een van de rituelen waarin alle voorgenoemde aspecten naar voren komen is de despacho. Dit is een Peruaans ritueel waarbij je je richt op een wens, iets wat je wil ontvangen door bewust te geven. Hierbij word je je bewust van wat je nodig hebt, of liever hoe je "zelf uit de weg kunt gaan" om te kunnen ontvangen.

We verblijven in een ashram, waar een prachtige meditatieruimte is, een grote tuin met vijver, bos, vuurplaats en medicijnwiel. De plek is een krachtplek die direct uitnodigt tot bewustwording van de essentie. De locatie is gelegen in een natuurgebied vlakbij Enschede.

Deelname aan het weekend geeft je de mogelijkheid om andere bewustzijnslagen te verkennen, dieper in het leven te duiken en te ontspannen.

Er zal ook ruimte zijn voor 'niets', wat lezen, tekenen, liggen, in de tuin zitten, zwemmen of in het bos wandelen.

Voor wie?:

Voel je een sprankje bij deze woorden en beelden, dan is dit een goede plek voor je! Het is voor mensen die innnerlijke rust en lichtheid willen ervaren, het leven willen onderzoeken, meer ontspanning willen, minder stress, minder denken, meer leven!

 

Openheid en nieuwsgierigheid is wat je nodig hebt. De meditaties en intensives die ik geef zijn zowel voor open en nieuwsgierige beginners, als voor mensen die al meer met meditatie hebben gedaan (kijk ook naar de testimonial hier van een mindfulness trainer). Je wordt gefaciliteerd in je eigen onderzoek en dat onderzoek is oneindig.

Wanneer: Aankomst tussen 19.00 en 19.45.

Start vrijdag 16 september 2022 om 20.15

Einde zondag 18 september 2022 om 16 uur

Locatie:  Sacha Kripaeen ashram nabij Oldenzaal

Er zijn op deze locatie fijne slaapkamers waar twee of drie mensen kunnen verblijven.

Er is een caravan voor 1 persoon. Anderen die alleen willen slapen kunnen ook een kamer boeken bij de B&B op een paar minuten loopafstand van Sacha Kripa. Je krijgt dan korting op de prijs.

Kosten: 250 euro inclusief overnachting en eten. De keuken is vegetarisch, vers, gezond en lekker!

Vervoer: laat het me weten of ik kan helpen met de organisatie van een carpool of je op kan halen van station Oldenzaal.

Aanmelding: Stuur me een berichtje als je je aan wil melden of meer informatie wil; mamajigodefrooij@gmail.com

 

Zie ook Contact.

Vind je het spannend of vraag je je af wat je te wachten staat, schroom niet te mailen of bellen!

04.JPG
Meditatieruimte Sacha Kripa.jpg
Testimonials

 

"Wat een prachtige Lente Retraite!

Met warmte, en heerlijke soep met brood, verwelkomt Mamaji ons op de krachtplek Sacha Kripa!

Negen individuen ontmoeten elkaar op die avond om samen een retraite te starten. Op zondag neemt een samen-gegroeide groep afscheid van elkaar.

In zo'n korte tijdspanne is er eenheid ontstaan! Wow!

Mamaji biedt ruimte voor lichtheid en speelsheid en niet te vergeten veiligheid om in jezelf en met anderen te verdiepen in een afwisseling van stilte en activiteiten.

Dankjewel Mamaji dat je dit aanbiedt, het heeft mij zo goed gedaan!

"Hallo Mamaji! Terugblik op de lente retraite. Ik heb genoten van de plek, van de andere deelnemers en van jou. De wijze waarop je het programma hebt ingedeeld en hebt aangeboden verdienen echt een compliment: chapeau. Het heeft mij geholpen om meer zicht te krijgen op wat mijn binnenwereld echt belangrijk vindt. Dank daarvoor. En het zou me niet verbazen als we elkaar nog eens terug ontmoeten."

 

"Ik heb de herfstretraite met Mamaji en Natasja als een warm bad en een groot cadeau voor mezelf ervaren. De prachtige plek in de natuur, het liefdevol en respectvol samen zijn met onbekenden, de fijne open sfeer, de verdieping in mijn eigen essentie… Het was een verademing!"

"De herfst retraite met Mamaji was super. Met een groep van negen mensen brachten we een weekend door op het prachtige Sacha Kripa, waar Mamaji ons begeleidde in Qi Jong, meditatie, shamaans reizen, bosbaden en meer, met als thema de herfst en westen van het medicijnwiel. Veel geleerd, veel kunnen loslaten. Mamaji heeft diepe kennis en een mooie, fijne begeleidingstijl: duidelijk, zacht en ook met humor. Een dikke tien!"

Weekendretreat: Herfst - dood en sterven

Deze weekendretraite zal plaatsvinden in het weekend van 5 en 6 november. Informatie volgt snel.

Medicijnwiel - Walk the beauty way
P1010827.JPG

Ik gebruik het medicijnwiel graag als kapstok of plattegrond voor bijeenkomsten. Het medicijnwiel is het levenswiel van de Noord Amerikaanse indianen. Het is een cirkel (eenheid, heelheid) verdeeld in vier vlakken die de vier windrichtingen representeren en de daarbij horende fasen in het leven en elementen en kwaliteiten. Daarnaast zijn daar moeder Aarde, vader Hemel en het Hart, de essentie in alles. Mijn ervaring is dat het medicijnwiel een poort kan zijn naar stilte, dieper inzicht, heldere beslissingen en steviger in het leven staan. Daarnaast brengt het medicijnwiel ons in contact met de natuur. De natuur toont ons 'gewoon zijn' en geeft ons lessen en tekens die ons richting geven aan 'the beauty way', zoals de indianen het noemen. The beauty way is ons authentieke levenspad, gestuurd door ons hart, in samenhang met alles wat is.

De sjamanistische insteek biedt een ander perspectief dan onze analytische mind biedt. Dit zorgt voor verrassende inzichten, energetische verschuivingen, speelsheid en magie. Het leidt tot een gevoel van onderdeel zijn van (of een zijn met) een groter (groots!) geheel.