Retraites
Weekend retreat: Lente - open blik en nieuw begin
Een verdiepingsweekend

De menselijke ontwikkeling is er een van lessen leren en aanpassen en dan langzamerhand vergeten wie we werkelijk zijn. Tot er een moment komt dat je merkt dat je iets bent kwijt geraakt en dat terug wil vinden.

 

Tijdens deze retraite zoeken we het pure en het vrije op. Dat wat je bent voor de versluiering door ideeen over wat moet en hoort en wie je bent. Je wordt begeleid naar de directe ervaring van het leven, zoals we nog kenden toen we kind waren.

 

We gebruiken hiervoor het medicijnwiel. Dit is het levenswiel of wiel van wijsheid zoals de indianen dat gebruik(t)en. Dit wiel biedt ons een ingang om het leven te onderzoeken en dichter bij onszelf en de natuur te zijn. (Zie meer uitleg over het wiel hieronder).

 

De lente - het oosten van het medicijnwiel, correspondeert met kwaliteiten als een nieuw begin, het verleden achter ons laten, voorbij angst gaan, frisheid, een open blik. Gericht op deze thema's doen we meditaties, gaan de natuur in en reflecteren aan de hand van opdrachten geinspireerd door sjamanisme en de oosterse leer (niet dogmatisch!).

We verblijven in een ashram, waar een prachtige meditatieruimte is, een grote tuin met vijver, bos, vuurplaats en medicijnwiel. De plek is een krachtplek die direct uitnodigt tot bewustwording van de essentie. De locatie is gelegen in een natuurgebied vlakbij Enschede.

Deelname aan het weekend geeft je de mogelijkheid om andere bewustzijnslagen te verkennen, dieper in het leven te duiken en te ontspannen.

Er zal ook ruimte zijn voor 'niets', wat lezen, tekenen, liggen, in de tuin zitten of in het bos wandelen.  

Voor wie?:

Voel je een sprankje bij deze woorden en beelden, dan is dit een goede plek voor je! Het is voor mensen die innnerlijke rust en lichtheid willen ervaren, het leven willen onderzoeken, meer ontspanning willen, minder stress, minder denken, meer leven. 

 

Openheid en nieuwsgierigheid is wat je nodig hebt. De meditaties en intensives die ik geef zijn zowel voor open en nieuwsgierige beginners, als voor mensen die al meer met meditatie hebben gedaan (kijk ook naar de testimonial hier van een mindfulness trainer). Je wordt gefaciliteerd in je eigen onderzoek en dat onderzoek is oneindig.

Wanneer: Aankomst tussen 19.00 en 19.45.

Start 20.15 uur op vrijdag 113 mei

Einde 16 uur zondag 15 mei 2022

Locatie:  Sacha Kripaeen ashram nabij Oldenzaal

Er zijn op deze locatie slaapkamers waar twee of drie mensen kunnen verblijven. Je kunt aangeven wat je hierin wil of absoluut niet wil.

Kosten: 250 euro inclusief overnachting en eten.

Vervoer: laat het me weten of ik kan helpen met de oragnisatie van een carpool of je op kan halen van station Oldenzaal.

Aanmelding: Stuur me een berichtje als je je aan wil melden of meer informatie wil; mamajigodefrooij@gmail.com

 

Zie ook Contact.

Vind je het spannend of vraag je je af wat je te wachten staat, schroom niet te mailen of bellen!

juuke_schoorl_rossum_6a.jpg
dsc_0630.jpg

Om naar uit te kijken:

Weekendretreat Zomer: Geven en ontvangen -  Despacho. Weekend van 3/4 septembr of weekend van 17/18 september

Weekendretreat Herfst: Dood en sterven. Van vrijdagavond 4 november tot zondag 6 november

Wil je op de hoogte blijven van events, retraites of speciale bijeenkomsten, stuur me dan een bericht. Ik kan je dan op de mailinglijst zetten. Af en toe stuur ik een nieuwsbrief met een update. Zie contact.

Testimonials

"Ik heb de retraite met Mamaji en Natasja als een warm bad en een groot cadeau voor mezelf ervaren. De prachtige plek in de natuur, het liefdevol en respectvol samen zijn met onbekenden, de fijne open sfeer, de verdieping in mijn eigen essentie… Het was een verademing!"

"De herfst retraite met Mamaji was super. Met een kleine groep brachten we een weekend door op het prachtige Sacha Kripa, waar Mamaji ons begeleidde in Qi Jong, meditatie, shamaans reizen, bosbaden en meer, met als thema de herfst en westen van het medicijnwiel. Veel geleerd, veel kunnen loslaten. Mamaji heeft diepe kennis en een mooie, fijne begeleidingstijl: duidelijk, zacht en ook met humor. Een dikke tien!"

Het medicijnwiel - Walk the beauty way

P1010827.JPG

Het medicijnwiel is het levenswiel van de Noord Amerikaanse indianen. Het is een cirkel (eenheid, heelheid) verdeeld in vier vlakken die de vier windrichtingen representeren en de daarbij horende fasen in het leven en elementen en kwaliteiten. Daarnaast zijn daar moeder Aarde, vader Hemel en het Hart, de essentie in alles. Mijn ervaring is dat het medicijnwiel een poort kan zijn naar stilte, dieper inzicht, heldere beslissingen en steviger in het leven staan. Daarnaast brengt het medicijnwiel ons in contact met de natuur. De natuur toont ons 'gewoon zijn' en geeft ons lessen en tekens die ons richting geven aan 'the beauty way', zoals de indianen het noemen. The beauty way is ons authentieke levenspad, gestuurd door ons hart, in samenhang met alles wat is.

De sjamanistische insteek biedt een ander perspectief dan onze analytische mind biedt. Dit zorgt voor verrassende inzichten, energetische verschuivingen, speelsheid en magie. Het leidt tot een gevoel van onderdeel zijn van (of een zijn met) een groter (groots!) geheel.