Events
Weekend retraite

Bewegen door het medicijnwiel - Walk the beauty way

Met dit weekend naderen we het begin van de herfst.  Zo na de zomer, wanneer alles een tijd in vertraging en rust is geweest, komen we weer in beweging en is er ruimte voor nieuwe ondernemingen.

In het medicijnwiel, het levenswiel van de Noord-Amerikaanse indianen is de herfst een periode van vernieuwing en zuivering, het verleden achterlatend. Het is een periode om visioenen te ontvangen. Een tijd van oogsten en integreren. 

 

Tijdens dit weekend stappen we bewust de herfst in, het westen in het medicijnwiel. We zullen sjamanistisch reizen ter ondersteuning van het loslaten en vernieuwen. We zullen de natuur in trekken en meditaties doen. Dit alles met aandacht voor verlichting, het lichte en ruimte voor 'niets' en ontspanning. 

We verblijven op Sacha Kripa , een ashram, waar een prachtige meditatieruimte is, een grote tuin met vijver, bos, vuurplaats en medicijnwiel. Sacha Kripa is gelegen in het natuurgebied het Roder Veld. 

Deelname aan het weekend geeft je de mogelijkheid om andere bewustzijnslagen te verkennen, dieper in het leven te duiken en helderder je plannen te maken en je wijsheid te integreren in je leven van alledag. 

Wanneer: Aankomst tussen 19.00 en 19.45.

Start 20.15 uur op vrijdag 17 september. 

Einde 16 uur zondag 19 september 2021

Locatie: Sacha Kripa, Tramweg 11, 7596 NA Rossum (OV)

Er zijn op deze locatie tweepersoons slaapkamers en plekken voor een tent en er is een caravan. We zorgen er samen voor dat we er corona-proof kunnen verblijven.

Kosten: 165 euro

Vervoer: laat het me weten of ik kan helpen met de oragnisatie van een carpool of je op kan halen van station Oldenzaal.

Aanmelding: Stuur me een berichtje als je je aan wil melden of meer informatie wil; mamajigodefrooij@gmail.com

 

Zie ook Contact.

P1010827.JPG

Het medicijnwiel is het levenswiel van de Noord Amerikaanse indianen. Het is een cirkel (eenheid, heelheid) verdeeld in vier vlakken die de vier windrichtingen representeren en de daarbij horende kwaliteiten. Mijn ervaring is dat het medicijnwiel een poort kan zijn naar stilte, dieper inzicht, heldere beslissingen en steviger in het leven staan. Daarnaast brengt het medicijnwiel ons in contact met de natuur. De natuur toont ons 'gewoon zijn' en geeft ons lessen en tekens die ons richting geven aan 'the beauty way', zoals de indianen het noemen. The beauty way is ons authentieke levenspad, gestuurd door ons hart, in samenhang met alles wat is.

Net als 'het westen' heeft elke richting zijn kwaliteiten. Graag reis ik het komende jaar in vier bijeenkomsten in de verschillende seizoenen door de richtingen van het medicijnwiel. 

Daarnaast zijn er plannen in de maak voor een reeks groepsbijeenkomsten, een training, met sjamanistisch reizen aan de hand van Villoldo's boek; Afdalen in de ziel, of: Mending the past and healing the future with soul retrieval. Op mijn site voor individuele begeleiding staat hier meer over.

Deze sjamanistische insteek biedt een ander perspectief dan onze analytische mind biedt. Dit zorgt voor verrassende inzichten, energetische verschuivingen, speelsheid en magie. Het leidt tot een gevoel van onderdeel zijn van (of een zijn met) een groter (groots) geheel.

Sacha Kripa:

04.JPG
juuke_schoorl_rossum_6a.jpg