Events
Weekend retraite

Bewegen door het medicijnwiel - Walk the beauty way

Met dit weekend naderen we het begin van de herfst.  Zo na de zomer, wanneer alles een tijd in vertraging en rust is geweest, komen we weer in beweging en is er ruimte voor nieuwe ondernemingen. De retraite biedt je ondersteuning en inspiratie voor een nieuw begin.

In het medicijnwiel, het levenswiel van de Noord-Amerikaanse indianen is de herfst een periode van vernieuwing en zuivering, het verleden achterlatend. Het is een periode om visioenen te ontvangen. Een tijd van oogsten en integreren. 

 

Tijdens dit weekend stappen we bewust de herfst in, het westen in het medicijnwiel. We zullen sjamanistisch reizen ter ondersteuning van het loslaten en vernieuwen. We zullen de natuur in trekken en meditaties doen.

We verblijven op Sacha Kripa waar een prachtige meditatieruimte is, een grote tuin met vijver, bos, vuurplaats en medicijnwiel. Sacha Kripa is gelegen in het natuurgebied het Roder Veld. 

Deelname aan het weekend geeft je de mogelijkheid om andere bewustzijnslagen te verkennen, dieper in het leven te duiken en helderder je plannen te maken en je wijsheid te integreren in je leven van alledag. 

P1010827.JPG

Wanneer: weekend van 18 en 19 september 2021

Locatie: Sacha Kripa, Tramweg 11 in Rossum (OV)

Er zijn op deze locatie tweepersoons slaapkamers en plekken voor een tent en er is een caravan. We zorgen er samen voor dat we er corona-proof kunnen verblijven.

Kosten: 165 euro

Vervoer: laat het me weten of ik kan helpen met de oragnisatie van een carpool of je op kan halen van station Oldenzaal.

Precieze tijden en verdere fine tuning volgen.

Het medicijnwiel is het levenswiel van de Noord Amerikaanse indianen. Het is een cirkel (eenheid, heelheid) verdeeld in vier vlakken die de vier windrichtingen representeren en de daarbij horende kwaliteiten. Mijn ervaring is dat het medicijnwiel een poort kan zijn naar stilte, dieper inzicht, heldere beslissingen en steviger in het leven staan. Daarnaast brengt het medicijnwiel ons in contact met de natuur. De natuur toont ons 'gewoon zijn' en geeft ons lessen en tekens die ons richting geven aan 'the beauty way', zoals de indianen het noemen. The beauty way is ons authentieke levenspad, gestuurd door ons hart, in samenhang met alles wat is.

Net als 'het westen' heeft elke richting zijn kwaliteiten. Graag reis ik het komende jaar in vier weekenden door de richtingen van het medicijnwiel.

Daarnaast zijn er plannen in de maak voor een reeks groepsbijeenkomsten, een training, met sjamanistisch reizen aan de hand van Villoldo's boek; Afdalen in de ziel, of: Mending the past and healing the future with soul retrieval. Op mijn site voor individuele begeleiding staat hier meer over.

Deze sjamanistische insteek biedt een ander perspectief dan onze analytische mind biedt. Dit zorgt voor verrassende inzichten, energetische verschuivingen, speelsheid en magie. Het leidt tot een gevoel van onderdeel zijn van (of een zijn met) een groter (groots) geheel.

Sacha Kripa:

04.JPG
juuke_schoorl_rossum_6a.jpg
Reis naar krachtplek de Externsteine

Slechts op 2 uur rijden vanaf de Nederlandse grens ligt in het magische Teutoburger Woud een indrukwekkende rotsformatie, de Externsteine. Omstreeks 70 miljoen jaar geleden werd de zachte zandsteen vanuit de aarde omhoog gedrukt en heeft door erosie zijn grillige karakteristieke vorm gekregen. De Externsteine staan bekend als een energetische krachtplaats die verbonden is met o.a. Stonehenge, Chartres en de piramides van Gizeh.

Het bezoeken van deze krachtplek, helpt je om aandacht te geven aan je innerlijke krachtplek. Deze verrijst in de stilte van je hart. Deze reis helpt je om deze kracht in jezelf aan te spreken en te leven. 

 

Wat houdt de reis in?

Tijdens deze 3-daagse reis trekken we het bos in en bezoeken we de stenen en luisteren en voelen we wat deze ons te vertellen hebben. Met de Gayatri Mantra als focus, wordt het een meditatieve reis om stil te zijn, te ontspannen, licht te worden en in alles een spiegel van onszelf te zien. 

We logeren in een eenvoudig hotel op ongeveer 10 minuten loopafstand van de stenen. In het hotel hebben we een ruimte tot onze beschikking waar we elkaar kunnen ontmoeten. We starten en eindigen de dag daar, en zullen er Gayatri Mantra zingen en mediteren.

Geef je je op voor 1 mei, dan kun je voor 330 mee op reis!

De begeleiding van deze reis is in handen van Nashid en Mamaji. Nashid kent de Externsteine heel goed. Het is haar favoriete plek op Aarde. Zij heeft gemerkt hoe makkelijk zij hier samenvalt met de stilte die vol van potentie is. Mamaji is een groot liefhebber van in de natuur zijn en heeft gemerkt hoe alles hier tot haar spreekt. Zowel Nashid als Mamaji hebben zich jarenlang verdiept in de Gayatri Mantra en andere vormen van meditatie en nemen je graag mee op deze reis naar binnen. 

 

Data: dinsdag 9 juni 15 uur tot vrijdag 12 juni 11 uur. Maar ivm coronamaatregelen is de reis tot nader orde uitgesteld.

Locatie: hotel bij de Externsteine, Horn Bad Meindberg in Duitsland

Begeleiding: Mamaji en collega Nashid

Kosten: 350 euro voor 3 overnachtingen en maaltijden. Exclusief drankjes bij het avondeten. 

Bijdrage voor de begeleiding: die bepaal je zelf na afloop.

Vervoer: op eigen gelegenheid. Wij kunnen helpen bij de organisatie van een carpool.

images.jpeg