Events
Winter weekend retraite

Bewegen door het medicijnwiel - Walk the beauty way

Ik nodig je van harte uit voor deze winter weekend-retraite. Kom uit je schulp, uit de remming van lockdown en corona en wentel je in licht en helderheid! Weet je verbonden, weet je een met alles wat er leeft, leefde en zal leven. In dit weekend rust je in JeZelf en voed je de ziel. 

We zijn samen in een cirkel rondom het medicijnwiel dat ons dient als anker of als poort. In dit Noord-Amerikaanse levenswiel correspondeert de winter met het noorden. Het noorden is de richting of de fase van de wijze oude, die met mildheid en begrip kijkt naar het leven. Die dank zegt voor al wat ons gegeven is in dit leven. Een hoger en groter bewustzijn komen tot bloei in deze fase.

 

We zullen meditaties doen, de natuur in trekken en reflectie-oefeningen doen, geïnspireerd op het sjamanisme. Dit alles met aandacht voor verlichting, het lichte en ruimte voor 'niets' en ontspanning. 

We verblijven in een ashram, waar een prachtige meditatieruimte is, een grote tuin met vijver, bos, vuurplaats en medicijnwiel. De plek is een krachtplek die direct uitnodigt tot bewustwording van de essentie. De locatie is gelegen in een natuurgebied vlakbij Enschede.

Deelname aan het weekend geeft je de mogelijkheid om andere bewustzijnslagen te verkennen, dieper in het leven te duiken en helderder je plannen te maken en je wijsheid te integreren in je leven van alledag. 

Er zal geen pascontrole zijn, wel de vraag om zorgvuldig om te gaan met de eigen gezondheid en die van anderen. 

Wanneer: Aankomst tussen 19.00 en 19.45.

Start 20.15 uur op vrijdag 21 januari. 

Einde 16 uur zondag 23 januari 2022

Locatie: in een ashram nabij Enschede en Hengelo

Er zijn op deze locatie slaapkamers waar twee of drie mensen kunnen verblijven. Je kunt aangeven wat je hierin wil of absoluut niet wil.

Kosten: 250 euro

Vervoer: laat het me weten of ik kan helpen met de oragnisatie van een carpool of je op kan halen van station Oldenzaal.

Aanmelding: Stuur me een berichtje als je je aan wil melden of meer informatie wil; mamajigodefrooij@gmail.com

 

Zie ook Contact.

Volgende weekend-retraites:

Zonder oordelen - Intimiteit van 1 - 3 april 2022

Lente - het oosten van 13 -15 mei 2022

juuke_schoorl_rossum_6a.jpg
whitebuffalocalfwoman.jpeg
vliegende zwaan.jpeg

Om naar uit te kijken:

Weekendretraite Voorbij Oordelen : 1 - 3 april

Hoe is het bestaan zonder oordelen? Zonder labels en afleiding kom je tot een dieper ervaren van dat wat er is. Weerstand verdwijnt en vreugde ontstaat. Aan de hand van meditatie-oefeningen met als leidraad de vier elementen word je uitgedaagd en uitgenodigd om "gewoon te zijn" en licht en diep te ervaren. Buiten zijn in de natuur zal een belangrijk deel zijn van deze retraite. 

Weekendretraite Lente - het Oosten van het Medicijnwiel: 13 - 15 mei

Elk seizoen onderzoeken we de kwaliteiten van een van de richtingen van het medicijnwiel (zie meer uitleg over het wiel hieronder). De lente - het oosten, correspondeert met kwaliteiten als een nieuw begin, frisheid, een open blik. Tijdens deze retraite zoeken we het lichte, het prille op en onderzoeken we wat er er ervaren is in het voorwoordelijke. 

Testimonials

"Ik heb de retraite met Mamaji en Natasja als een warm bad en een groot cadeau voor mezelf ervaren. De prachtige plek in de natuur, het liefdevol en respectvol samen zijn met onbekenden, de fijne open sfeer, de verdieping in mijn eigen essentie… Het was een verademing!"

"De herfst retraite met Mamaji was super. Met een kleine groep brachten we een weekend door op het prachtige sasha kripa, waar Mamaji ons begeleidde in Qi Jong, meditatie, shamaans reizen, bosbaden en meer, met als thema de herfst en westen van het medicijnwiel. Veel geleerd, veel kunnen loslaten. Mamaji heeft diepe kennis en een mooie, fijne begeleidingstijl: duidelijk, zacht en ook met humor. Een dikke tien!"

Het medicijnwiel

P1010827.JPG

Het medicijnwiel is het levenswiel van de Noord Amerikaanse indianen. Het is een cirkel (eenheid, heelheid) verdeeld in vier vlakken die de vier windrichtingen representeren en de daarbij horende kwaliteiten. Daarnaast zijn daar moeder Aarde, vader Hemel en het Hart, de essentie in alles. Mijn ervaring is dat het medicijnwiel een poort kan zijn naar stilte, dieper inzicht, heldere beslissingen en steviger in het leven staan. Daarnaast brengt het medicijnwiel ons in contact met de natuur. De natuur toont ons 'gewoon zijn' en geeft ons lessen en tekens die ons richting geven aan 'the beauty way', zoals de indianen het noemen. The beauty way is ons authentieke levenspad, gestuurd door ons hart, in samenhang met alles wat is.

Net als 'het noorden' heeft elke richting zijn kwaliteiten. In de herfst waren we in het westen. In de lente op 13-15 mei 2022 zullen we in het oosten zijn. De periode van het nieuwe begin en de kindertijd, het voorwoordelijke.

Daarnaast zijn er plannen in de maak voor een reeks groepsbijeenkomsten, een training, met sjamanistisch reizen aan de hand van Villoldo's boek; Afdalen in de ziel, of: Mending the past and healing the future with soul retrieval. Op mijn site voor individuele begeleiding staat hier meer over.

Deze sjamanistische insteek biedt een ander perspectief dan onze analytische mind biedt. Dit zorgt voor verrassende inzichten, energetische verschuivingen, speelsheid en magie. Het leidt tot een gevoel van onderdeel zijn van (of een zijn met) een groter (groots) geheel.