Kinderen & jongeren
Kinderen

Kinderen zijn eigenlijk heel mindful van zichzelf: ze kunnen met hun volledige aandacht en vol van bewondering stil staan bij een blad of een beestje. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer verstrooid hun aandacht wordt. En dan hebben ze ook nog ouders die hen met regelmaat graag op tijd op een andere plek krijgen dan ze op dat moment zijn ;-). 

De levens van kinderen en jongeren zijn druk geworden en overvol met prikkels. Het is heel fijn om in die drukke levens momenten te vinden van rust. Methoden om stil te worden en de aandacht naar binnen te brengen, kunnen kinderen helpen om te ontspannen. Mindfulness of meditatie helpt om zich te kunnen concentreren en om zich bewust te worden van wat zij nodig hebben. Zij leren hierdoor beter omgaan met emoties en gedachten.

Aandachtstraining voor kinderen

Wat?

Je kunt niet altijd bepalen wat je allemaal denkt, maar je kunt wel je aandacht sturen. We oefenen hoe je van binnen rustig kunt zijn. We gaan oefenen hoe je kunt opmerken wat voor jou belangrijk is en wat voor jou nodig is. En hoe je dit kunt vertellen aan de mensen om je heen als dat nodig is. Samen onderzoeken we in 8 bijeenkomsten hoe het met je is en onderzoeken we het leven!

Wat leren de kinderen?

  • Beter concentreren

  • Minder piekeren

  • Beter met emoties omgaan

  • Beter slapen

  • Meer ontspannen

  • Beter uiten

  • Meer verantwoordelijkheid en regie nemen

  • Meer plezier hebben

  • Meer durven

Hoe?

We oefenen dit op verschillende manieren; met stil zitten en op de adem letten, met beweging, met creatieve opdrachten. We werken ook aan de hand van verhalen en visualisatie. 

 

Voor wie? 

Voor kinderen vanaf 6 a 7 jaar. 

Er hoort 1 bijeenkomst voor ouders bij de training. Hierin leren de ouders over hoe zij hun kinderen kunnen ondersteunen in het leren van de nieuwe vaardigheden. 

Data en locatie worden nog bepaald.

Kosten: 180 euro, inclusief werkboekje en bijeenkomst met ouders. 

Mediteren met je kinderen?

Ga lekker liggen samen met je ogen dicht en speel deze video af. 

Boekentip:

De Wensster van Marneta Viegas met 52 meditatieverhaaltjes voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Jongeren

Jongeren zitten in een fase waarin hun levens steeds drukker en voller worden. De wereld is minder overzichtelijk en beschermd dan tijdens de kindertijd. Er verandert heel veel, innerlijk en in relatie tot hun omgeving. Er is een (tijdelijke) breuk met het verleden en een uitreiken naar een toekomst. Dit kan onrust en verwarring met zich mee brengen.

 

Meditatiebeoefening/ mindfulness biedt hulpmiddelen om meer ontspannen om te gaan met wat er op je af komt. Daarnaast is meditatie een manier om diep in te gaan op levensvragen die jongeren hebben. 

Training: Riding the waves

Wat?

Riding the waves is een reeks van 8 bijeenkomsten voor jongeren om beter te leren omgaan met alle uitdagingen in het leven. Dit houdt in dat we de uitdagingen onderzoeken; wat zijn die waves? We oefenen met methoden om beter zicht te krijgen op jezelf en hoe je van binnen rustig kunt blijven, je intuïtie kunt volgen en je kunt uiten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat leer je? 

Het volgen van de training helpt om beter te kunnen slapen, minder te piekeren, beter met je emoties om te gaan, beter te leren concentreren. 

Hoe? 

We werken met verschillende meditatiemethoden; stil en in beweging, met reflectie-opdrachten en met creatieve opdrachten. 

Voor wie?

Voor jongeren vanaf 13 jaar die gespannen of onrustig zijn, die worstelen met zichzelf of met mensen om zich heen. Voor jongeren die zichzelf en het leven willen onderzoeken.

Kosten: 180 euro, inclusief werkboek en voorlichtingsbijeenkomst met de ouders.

Locatie en data worden nog bepaald.

© 2021 by Mamaji Kathelijne Godefrooij. Proudly created with Wix.com